• slayt
Keşan'dan Yunan'a Dünyaya NET Mesaj “Türkiye var oldukça Batı Trakya Türklerinin yanındayız.

Batı Trakya Türklerinin sembol ismi merhum Dr. Sadık Ahmet için Keşan’da düzenlenen panele katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız.” dedi.
 Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen "Dr. Sadık Ahmet Paneli"nde konuşan Şentop, Batı Trakya Türklerinin sembol ismi merhum Dr. Sadık Ahmet'in bugün 76. doğum günü olduğunu hatırlattı ve kendisine Allah'tan rahmet diledi.
 Büyük mücadele veren dava adamlarının sadece hayatta yaptıklarıyla değil, öldükten sonra da sembolleşen isimleriyle büyük mücadelelere ışık tuttuğunu söyleyen Şentop, Dr. Sadık Ahmet'in de Batı Trakya Türklerinin mücadelesinin bayrağı ve sembol ismi olduğunu vurguladı. Batı Trakya'daki Türklerin mücadelesine sadece bir siyasi parti veya milletvekili olarak değil, tüm Türkiye olarak sahip çıktıklarını anlatan Şentop, "Bütün bir Türkiye olarak, Türkiye'de yaşayan 85 milyon insan olarak Batı Trakya'da yaşayan kardeşlerimizin yanındayız. Onların davasının arkasındayız. Bu, Türkiye'de dönemsel olarak bir sahip çıkma meselesi değildir. Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız." diye konuştu.
TBMM Başkanı Şentop, Batı Trakya'daki Türklerin verdiği mücadelenin, Yunanistan'ın uluslararası hukuka ve imza atmış olduğu taahhütlerine uyması için verdiği bir mücadele olduğunu vurguladı. Türkiye'nin tarihindeki en zor dönemlerde bile istiklal ve bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmediğinin altını çizen Şentop, "Şimdi Türkiye tabii ki yüzyıl öncesinin Türkiye'si değil, çok daha güçlü bir Türkiye var. İstiklalini muhafaza etmek için, kanının son damlasına kadar mücadele eden bir milletten bahsediyoruz." ifadelerini kullandı. 

“BATI TRAKYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN AYRILMAZ BİR PARÇASI”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 20. yüzyılın başlarından itibaren Balkanlar'da ve Batı Trakya'da Türklerin ağır bedeller ödediğini söyledi. Batı Trakya'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Destici şunları kaydetti: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti daha güçlüdür, çok güçlüdür. Bundan sonra geçmişte yaşanan zulümleri ya da katliamların bir kere daha yaşanmasına, yaşatılmasına Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade etmez ve etmeyecektir. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Tıpkı 1974 Kıbrıs Barış Harekatı nasıl gerçekleştirilmişse bugün de oradaki Türk ve Müslüman azınlığa eğer bir zulüm ya da bir katliam yapılmaya kalkılırsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazırdır ve bugün zaten Yunanistan'ı da bu anlamda büyük bir korku sarmıştır."Destici, Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin sembol ismi Dr. Sadık Ahmet'i rahmet ve minnetle andığını ifade etti.





18.118.141.157








DİĞER HABERLER

Evlad-ı Fatihan Rumeli Balkan Muhacirleri Kültür ve Tarih Araştırmaları Derneği

© Copyright 2022  V4.2 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top